петък, 22 юли 2016 г.

Ръчно гравирана ваза „Танци“ / Hand engraved vase "Dancin



Ваза за цветя "Танци"



Танцът е вид изкуство, при който средства за създаване на художествен образ са движението и смяната на положението на човешкото тяло. Танцът е неразривно свързан с музиката, чието емоционално-образно съдържание намира въплъщение в композицията му. Той може да се разглежда и като не словесна форма на комуникация между хората. Танцът е изразно средство, което в много случай е много по-добро от думите.


  
Танцовото изкуство датира своето съществуване още от дълбока древност. Първоначално, като ритуални танци, свързани с култове към различни божества.






Дефиницията за танц зависи от историческите, културните, естетическите и моралните традиции в едно общество. Той може да бъде ритуален, церемониален, пред аудитория, или за лично удоволствие. Характеризира се с грациозност, елегантност, красота, съпроводен е с ритмични звуци и има за цел да разкаже някаква история или да изрази чувства, които се засилват от пантомимата, костюмите, сценичните декори и избора на светлина.



Танцувайте! Танцът е най-прекият път да свържеш тялото с душата. Стига да успееш да изключиш ума, да спуснеш завесата и да забравиш за публиката. Истинското танцуване е именно процесът на освобождаване, на пускане на контрола, на превключването на честотата на сърцето, не на ума. В танца няма мисъл, има само експресия на чувствата.



Танцът е изкуство заемащ достойно място до другите видове изкуства и придава особен,приятен привкус на живота.
Танцувайте! Защото няма по-красив начин да излекувате душата си!

Надявам се горе написаното да се почувства ,когато погледнете моята публикация. Ако наистина се получи това, аз бих се почувствал удовлетворен.