петък, 28 март 2014 г.

Ръчно гравирана бутилка "Йо,хо,хо" / Hand engraved bottle "Yo, ho, ho"


Ръчно гравирана бутилка "Йо,хо,хо"Някой може би ще попита; защо Йо,хо,хо ? Отговарям;- не зная точно.Но...
Когато открих тази стара бутилка в избата на един прашен рафт, цялата в паяжина,неволно в главата ми зазвуча припева на добре познатата стара моряшка песен.... „Йо,хо,хо и бутилка ром”... Спомних си детско/юношеските романи „Острова на съкровищата”, Капитан Блъд,Наследникът от Калкута и други.Как по време на ученическите летни ваканции четяхме на един дъх, и съпреживявахме по детски събитията описани в тези толкова увлекателни романи.И за това реших да гравирам тази бутилка и тематиката да е в духа на морските приключения.Но,от взетото решение до това да се приложи на практика мина доста време.И,тези дни най случайно дочух гореспоменатата песничка от един детски филм, който гледаше един от моите внуци.Това ме подсети за бутилката която чакаше своя ред. Направих няколко скици и на края се спрях на това което виждате на снимките.Не зная дали съм се справил със замисленото, но може би някой от посетителите на този блог  би написал коментар.


Бих се радвал !


2 коментара:

  1. Прекрасни бутилки! Фаворит ми е бутилката с Шерлок Холмс и една в нетрадиционна форма, цялата с рози! Стилизираните варианти ми допадат повече от другите, които са с по-детайлно изображение. Чакам следващите с нетърпение :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам на коментари,особено когато са обективни.Защото този който създава нещо, много или малко е пристрастен в преценките си.И затова мнението на други хора е от голямо значение за добиване на по-реална представа.Благодаря ти Lety за този коментар,който е ценен за мен.

      Изтриване